Martina.blogg.se

There are so many beautiful reasons to be happy!

Självskadebeteende

Allmänt Permalink0
Två av mina tre barn har använt sig av självskadebeteende när livet varit för tungt. Tindra har skurit sig och Alexei dunkar huvudet i väggen. Det är fruktansvärt att se när barnen mår så dåligt och jag inte kan hjäpa dem.
Just nu verkar båda ha en bättre period och det är så skönt.
 
Jag har funderat mycket på självskadebeteende den senaste tiden och insikten slog mig som en slägga i huvudet. Den isande känslan i magen när jag förstod att det är ju precis det jag själv ägnat mig åt hela livet på olika sätt. Jag har använt mig av droger, alkohol och sex för att slippa känna. 
Jag har knarkat och stoppat i mig mediciner för att inte behöva ta tag i det som känns tungt.
Jag dricker alltid för mycket när jag inte mår bra och det finns liksom inget stopp. 
Jag söker bekräftelse för att få känna att jag duger när min inre röst skriker att jag är en värdelös skit.
 
När livet är lungt och jag är tillfreds med mig själv och min livssituation så vet jag att jag är värd massor och att jag duger som jag är men när det har varit tufft en tid så kommer tvivlen och också försöken att döva det som gör ont.
 
Jag har nu bestämt att jag inte skall dricka någon alkohol alls på ett tag. Inte före min resa till Grekland iaf. Det kanske känns lite konstigt att ta det beslutet när jag är lite bakis men jag tror att det är ett måste för mig. Klart jag kommer sakna att ta ett glas vin eller bubbel men jag är övertygad om att det här är en sak jag måste göra. 
 
https://youtu.be/xBup4VmPm_Q
 
Tur att jag har Kent att falla på när jag behöver tröst i musiken.
 
 
Till top