Martina.blogg.se

There are so many beautiful reasons to be happy!

Vikten av förståelse

Allmänt Permalink0
Så här sitter vi nu. På ett fik i ett regnigt Tammerfors, den fìnskaste av städer. Hit skickades Tindra för att påbörja utredning om könskorrigering. Här kunde dom garantera oss vården på svenska sa dom. I Helsingfors kunde dom det inte. Jag vet inte hur dom själva tycker att det gick men jag kan säga att vi inte tycker att deras svenska är tillräcklig. Det handlar inte om att gipsa ett brutet ben. Hade det gjort det hade läkaren fått prata fast japanska men nu handlar det om ett av de största ingrepp man kan göra. Det handlar om en utredning som tar åtminstone ett år, kanske längre. Det handlar om ett barn, en flicka som är en pojke. Det handlar om mitt barn! Och är det något jag har lärt mig och är det något jag kan så är det att strida för mina barn och deras rättigheter. Just nu säger jag bara: Come on Finland, ska vi slåss? 
 
Inte nog med att vi inte får den vården vi har laglig rätt till så är Finlands translagar från Hedenhös-tiden. Jag fattar verkligen inte. Man klassas som mentalt sjuk som transsexuell i Finland. Det ses alltså som en psykisk störning. Flera gånger påpekade dom att ifall det kommer fram några psykiska problem under utredningens gång så avbryts utredningen. Men hallå? Hur ska ni ha det? Transsexuell är en psykisk störning men om det under utredningen kommer fram några psykiska problem så avbryts allt... Jag fattar ingenting! 
 
 
Nu sätter vi vårt hopp till Bup! Snälla, remittera oss till Sverige. Jag som mamma upplevde detta som oerhört kränkande och jag kan bara tänka mig hur det faktiskt kändes för Tindra. Dom frågade "vad hade du tänkt att vi skulle göra?" Alltså what? Dom frågade på vilket sätt hon och hennes flickvän har sex. Jamen vad har det för betydelse HUR dom gör. Alla människor är olika och alla gillar olika saker, sen spelar det ingen roll vilken läggning man har. Nej, det här var inte okej nånstans! 
 
Jag är redo för strid!
 
Till top