Martina.blogg.se

There are so many beautiful reasons to be happy!

Jag ville hata dig

Allmänt Permalink0
Jag ville verkligen hata dig och tro mig, jag försökte.
Jag plågade mig själv med att tänka på allt du gjort mot mig och hur du inte fanns där när jag behövt dig. Jag kämpade så hårt med att försöka hata dig för jag tänkte att smärtan skulle vara mindre då. Men det gick inte, jag hatar inte dig... Och ingen annan heller för den delen. Idag är jag glad att jag inte lyckades hata dig.
Vem skulle mått mest dåligt av att jag gått runt och hatade? Inte hade det varit du, det vet jag.
Så, vilka är känslorna jag har för dig?
Jag vet inte faktiskt! Jag har absolut inga romantiska känslor alls för dig och det är så skönt och befriande att veta det. Jag tror inte ens att det skulle vara jobbigt att se dig tillsammans med din nya. Åtminstone har jag intalat mig att det inte skulle kännas nånstans. Jag vill inte ha dig! Och frihetskänslan jag känner just nu är obeskrivlig. Jag lever hellre ensam resten av mitt liv än i ett dåligt förhållande igen.
Mitt liv är så mycket mer värt. Vi lever här och nu och jag tänker leva mitt liv fullt ut, inga begränsningar.
 
Tänk vad jag hunnit gå igenom känslostadier det senaste halvåret.
Från styrkan i beslutet att flytta, ångesten för om det verkligen är rätt, känslan av att ha hittat hem när vi flyttade, saknaden, ilskan, rädslan, hoppet om att det kanske kan bli vi igen, det totala mörkret när det visade sig att du gått vidare... För att på riktigt kunna ta sig uppåt igen behöver man slå botten och det har jag gjort så många gånger så jag vet precis när jag slår botten. Jag känner igen känslan av det jävla mörkret som helt lamslår mig, kramar om så jag inte får luft.
Jag vet att när jag varit där så kan jag börja bygga upp mig själv igen, bit för bit. Den här gången lägger jag inte tillbaka alla bitar. Det finns bitar av mig som jag inte vill ha mer. Jag kommer aldrig någonsin att vara ett offer igen, aldrig. Den biten lämnade jag i mörkret och där får den bli. 
Den här gången bygger jag upp mig själv med medvetenhet och självrespekt.
 
Jag ångrar inte vårt förhållande, inte på något sätt men det finns så mycket vi gjorde fel. Båda två!
Jag vet att jag kommer att vara lycklig, jag är det redan för det mesta.
Lyckan kommer inifrån och det är bara jag själv som kan påverka min lycka. Visst har jag sämre dagar och jag har motgångar. Jag skulle göra vad som helst för att mina barn skulle få må bra och vara lyckliga, dom är mitt allt!
Jag kan nästan känna den nykära känslan av att få promenera i solen, se en bra film, läsa en fin bok eller bara lyssna på musik.
 
Jag är påväg tillbaka och det är starkare än någonsin <3
 
 
Till top