Martina.blogg.se

There are so many beautiful reasons to be happy!

Att bli hörd

Allmänt Permalink0
Känslan att någon lyssnar, att någon verklgen vill förstå. Den känslan är helt underbar.
Det var det jag upplevde igår på mötet med Alexeis skola.
Dom vill förstå, dom vill hitta verktyg för att få skolgången att funka för honom.
Jag är så ovan med att skolan försöker istället för att bara gång på gång ringa och meddela vilken hemsk unge jag har och alla fel han gör och det värsta av allt, måendet det har lämnat i Alexei.
 
 
Min underbara son har blivit sviken av vuxenvärlden så många gånger. Det finns inte många han litar på och speciellt inte i skolan. Dom har ett tufft jobb framför sig för att få honom lugn och trygg. Han går bara och väntar på att nästa skall svika och att han skall bli undanskuffad igen. Det är det han väntar sig och det blir nästan som en självuppfyllande proetia. Han upprepar hela tiden hur misslyckad han är och det är som om han inte tillåter sig själv att lyckas. Älskade unge, bara du visste hur fantastisk du är!
 
 
Alexei har något som heter trotssyndrom, vilket gör att han trotsar, provocerar och är uppkäftig mot auktoriteter. I det här fallet är det lärare. Han har även varit mot andra vuxna när han blivit trängd eller tex felaktigt anklagad för saker. Han har ett stort rättvisetänk, allt måste vara millimeter rättvist. Han har även oerhört svårt att se sin egen del i saker och ting. Det är oftast alla andras fel att han gör nåt eller reagerar på ett visst sätt. Vi jobbar på den biten så jag tror att han kommer att kunna se sin del snart. Lärarna har äntligen insett att det inte funkar att ringa till mig för minsta lilla, det finns en gräns för hur mycket skit man klarar att höra som mamma. Jag är tacksam över att dom inte meddelar allt. Nu kan jag vara en bättre mamma till honom när han kommer hem!
 
 
Alexei är en av de smartaste ungar jag vet. Hans lärare säger också att han ligger långt över sina jämnåriga, däremot i mognad ligger han rätt långt under. Jag hoppas verkligen att han kan komma ikapp snart!
 
Vi kämpar och kämpar! Ibland känns det som att det är Alexei och jag mot världen. Och jag kommer att kämpa om jag så ska göra det resten av mitt liv för det är han värd... Min underbara, vackra, speciella, ovärderliga, älskade, roliga, artiga, alldeles fantastiska Alexei!
 
Till top