Martina.blogg.se

There are so many beautiful reasons to be happy!

Polisanmälan

Allmänt Permalink3
I söndags blev Alexei utsatt utav ett gäng på runt 10 personer, ungdomar som går i årskurs sju.
Dom tog hans cykel och dom tog hans väska, dom retade honom och kallade honom väldigt fula saker.
I över 30 minuter försökte han få tillbaka sina saker innan dom tillslut tröttnade och lämnade honom. Alexei är 11 år och minst i klassen trots att han gått om ett år. Vad får en grupp på 10 att gå på en liten kille?
Alexei kan vara fruktansvärt stor i mun när han blir arg och det kan jag ge mig på att han blivit. Det hade jag också blivit om det kommit 10 stycken och tagit mina saker, min cykel, min väska med mobil och hemnycklar.
Det tror jag att alla kan skriva under på att dom skulle blivit.
 
 
 
Idag har vi polisanmält händelsen!
Inte för att det i sig är det allvarligaste som kommer hända i Alexeis liv men för att samma gäng gått på fler som är flera år yngre än dem. Inte en gång, inte två gånger utan flera gånger. Det kommer att hända något riktigt allvarligt en dag som kanske ungdomarna inte menar men så som dom nu håller på så kommer det att eskalera. Sakerna dom gör blir bara värre och värre. Snart är det regelrätt kriminalitet.
 
Jag känner att det är vårt vuxenansvar att ta tag i saker. Vi kan inte sopa saker under mattan och skoja bort det som ungdomsstreck eller liknande. Klimatet vi lever i blir bara hårdare, det är inte alls som när jag själv var ung. Långt ifrån. Om ungdomarna skall komma undan med att föräldern säger ajaj om en det så kommer ingen förbättring att ske. Nej, vi måste sätta ner foten och markera att det inte är okej att behandla andra så här. Det är inte okej att ta andras saker och det är aldrig okej att ge sig på svagare, eller ge sig på nån alls. Att reta honom och kalla honom för ryssjävel för att han heter Alexei. Det är patetiskt! Känner ni ungdomar för att diskutera namn så gör det med mig då som valt hans namn. Han är ingen rysse och även om han hade varit det så skall inte det röra er i ryggen.
 
Därför är ni nu polisanmälda och jag hoppas verkligen att det blir ett wake up call för er och att ni slipper fler anmälningar i framtiden. Se till att vara snälla mot alla och sköt er!
 
 
 
#1 - - Agneta Grönlund:

Hej på er, jag e en äldre farmor i Hindersböle som känner mycket starkt för er, så här ska ingen liten kille behöva ha det.Men jag e också medveten om hur svårt det e att få stopp på detta. Jag tycker att det va rätt att du polisanmälde. Jag önskar att allt lugnar ner sig, men tufft att ha varit me om sådana händelser. Jag önskar er allt gott

Svar: Tusen tack ❤ Jag funderade nog både fram och tillbaka innan vi gick till polisen men fältarna ansåg att det borde anmälas och då kände jag att det var det rätta. Jag hoppas att det åtminstone får några av de inblandade att tänka till lite.
Martina

#2 - - Oskar S.:

Jag får uppfattningen att du försöker försvara ditt agerande. Det behöver du absolut inte göra, polisanmälan var helt rätt denna gång! Tio personer mot en kan knappast förklaras som ett ordinärt trätomål där båda parter har lika delar rätt som fel.

Svar: Ja, kanske! Jag vet inte. Tycker hela situationen är väldigt obehaglig men jag är glad över allt stöd vi fått. Det får mig att känna att jag verkligen gör rätt. Tack!
Martina

#3 - - RingaMay Wigell Kevin:

Du gör rätt Martina!

Svar: Tack så mycket! Allt stöd betyder massor för mig.
Martina

Till top