Martina.blogg.se

There are so many beautiful reasons to be happy!

Min jävla kropp

Allmänt Permalink2
Jag har nästan hela mitt liv hatat min kropp. För fet, för kurvig, för små bröst, för mycket rumpa, för liten rumpa, för mycket muskler (jodå jag hade muskler en gång), för ful, för jävla fel...
 
Men vet ni, jag har en kropp som fungerar. Jag kan gå, springa, simma, cykla. Jag är fri att röra mig hur jag vill. Den funkar mer än utmärkt för mig och nu får det faktiskt räcka med självhat!
Jag har faktiskt inte alltid varit så här stor!
Jag tyckte att jag var fet men jag var ju inte det, inte alls. Nu är jag det men då var jag det inte.
2010 fuckade min sköldkörtel ur och vikten rusade upp rätt snabbt, 20-30kg på mindre än ett år. Kanske det var bara ett halvt år, jag kommer inte ihåg. Med sköldkörtelproblemen kommer ofta depression och extrem trötthet. Jag kan ju säga att vikten gjorde inte på något sätt att jag mådde bättre, helt tvärt om.
Medicinering kom igång och enligt läkaren skulle det inte ta länge innan jag var mig själv igen. Det har inte hänt ännu kan jag säga. Jag har försökt det mesta utom pulverdieter eftersom jag gillar mat och inte pulver. Jag har testat att typ svälta mig, inget resultat. Jag har testat lchf, gick ner lite men inte var det i närheten av 20-30 kg inte. Jag har testat 12 veckors kost och träning via pt, -4kg totalt fast jag följde kostplanen slaviskt och tränade 5-6 pass i veckan. Man kan nog förstå att jag kännt mig rätt nedslagen i striden mot mina jävla kilon. 
Man ska ju inte se ut som mig, det är inte vackert! Det är inte samhällets ideal!
 
 
Men skit i idealen! Vem har bestämt att man skall vara supersmal med stora bröst, tight rumpa, och långt hår? Jag har nu kommit till det att jag accepterar min kropp för vad den är. Den ser ut så här, jag ser ut så här och jag ser faktiskt helt okej ut. Jag tror inte folk blir rädda och ryggar när dom ser mig, hoppas inte iaf. Jag har till och med hittat ett sätt att utnyttja min stolek. I rugbyn behövs jag precis som jag är. Jag får en roll i ett lag och jag är behövd precis som jag är och det känns så fantastiskt. Alla har vi en plats, en roll nånstans där vi passar in precis som vi är. Och tro mig, allt blir så mycket lättare när man hittar sin plats. När pusselbitarna trillar på plats och jag också får känna att jag tillhör, det mina vänner gör mig precis tårögd.
Jag har aldrig hört till eller passat in, men nu är jag på väg hem. Mitt liv börjar kännas som mitt. Min kropp är min och inte samhällets galna ideal. Alla kroppar duger och alla är vackra! 
 
Sen är det ju så att min kropp är min, den är inte till för att någon annan skall bedöma den! 
 
Nu skall jag börja med styrketräning för att kunna bli bättre i rugby och sen jävlar får ni passa er kära motståndare, I´m gonna be a human bulldozer! Nej men jag skall bli stark, jag skiter fullständigt i vikten men jag ska bli stark. Tänk att det skulle ta 37,5 år för att lära mig tycka om min kropp. Vilket slöseri med negativ energi! Från och med nu är det slut med det iaf. 
 
Jag är jag och jag är fantastisk precis som jag är både på in och utsida <3
 
 
#1 - - Heidi Roos:

Helt rätt Martina!
Nu blir vi starka tillsammans allihopa! Vi kör över alla innan vi är klar! 💪💪💪🐂🚘

Svar: Jaaa fokus på styrkan <3 och vilket grymt gäng vi är! Så glad att jag hittade rugbyn och er alla :)
Martina

#2 - - Emma -/ www.emmas.nu | mamma till Emilio | foto | vardag | skönhet och massa mer:

Jag gick också upp en massa i vikt på ett år {50kg} och alla trodde att jag ätit mig så stor och ingen trodde på mig när jag sa hela tiden att jag inte gjort det. Jag var hos gynekologen för några år sedan och fick reda på att jag har PCOS. Cystor i äggstockarna / äggledarna som orsakade kraftig viktuppgång och svårt att gå ner i vikt. Jag tipsar dig om att kolla upp det. Ett enkelt besök hos gynekologen och dom kollar det å du får svar direkt. Jag har också sköldkörtel som fuckar och medicinen jag har funkar inte ett skit!

Svar: Tack, det ska jag kolla upp! Ja det är tungt när ingen tror på vad man säger.
Martina

Till top