Martina.blogg.se

There are so many beautiful reasons to be happy!

Polisanmälan

Allmänt Permalink3
I söndags blev Alexei utsatt utav ett gäng på runt 10 personer, ungdomar som går i årskurs sju.
Dom tog hans cykel och dom tog hans väska, dom retade honom och kallade honom väldigt fula saker.
I över 30 minuter försökte han få tillbaka sina saker innan dom tillslut tröttnade och lämnade honom. Alexei är 11 år och minst i klassen trots att han gått om ett år. Vad får en grupp på 10 att gå på en liten kille?
Alexei kan vara fruktansvärt stor i mun när han blir arg och det kan jag ge mig på att han blivit. Det hade jag också blivit om det kommit 10 stycken och tagit mina saker, min cykel, min väska med mobil och hemnycklar.
Det tror jag att alla kan skriva under på att dom skulle blivit.
 
 
 
Idag har vi polisanmält händelsen!
Inte för att det i sig är det allvarligaste som kommer hända i Alexeis liv men för att samma gäng gått på fler som är flera år yngre än dem. Inte en gång, inte två gånger utan flera gånger. Det kommer att hända något riktigt allvarligt en dag som kanske ungdomarna inte menar men så som dom nu håller på så kommer det att eskalera. Sakerna dom gör blir bara värre och värre. Snart är det regelrätt kriminalitet.
 
Jag känner att det är vårt vuxenansvar att ta tag i saker. Vi kan inte sopa saker under mattan och skoja bort det som ungdomsstreck eller liknande. Klimatet vi lever i blir bara hårdare, det är inte alls som när jag själv var ung. Långt ifrån. Om ungdomarna skall komma undan med att föräldern säger ajaj om en det så kommer ingen förbättring att ske. Nej, vi måste sätta ner foten och markera att det inte är okej att behandla andra så här. Det är inte okej att ta andras saker och det är aldrig okej att ge sig på svagare, eller ge sig på nån alls. Att reta honom och kalla honom för ryssjävel för att han heter Alexei. Det är patetiskt! Känner ni ungdomar för att diskutera namn så gör det med mig då som valt hans namn. Han är ingen rysse och även om han hade varit det så skall inte det röra er i ryggen.
 
Därför är ni nu polisanmälda och jag hoppas verkligen att det blir ett wake up call för er och att ni slipper fler anmälningar i framtiden. Se till att vara snälla mot alla och sköt er!
 
 
 

Årets viktigaste dag

Allmänt Permalink1
Idag är det årets viktigaste dag! 
Idag gick vi Prideparaden för tredje året i rad och jag känner att det var det hittills viktigaste året av alla.
Viktigast på grund av världsläget. Vi måste samla oss i kärleksmanifestationer mot hatet som pyr lite varstans. Viktigaste dagen på grund av att i år skulle alla i vår familj gå och alla vet varför vi går och framförallt för vem vi går. I år var det den viktigaste dagen för att två i familjen hade andra färger än bara regnbågsfärjerna på sig. En gick för sin egen kamp och den andra som stöd.
 
För snart 16 år sedan föddes en människa som kom att rädda mitt liv!
Jag var 20 när jag blev oplanerat gravid och jag bestämde rätt snabbt att jag kommer behålla barnet, vad pappan än tyckte. Jag visste att det var en räddning för mig att bli gravid! Jag bröt av mina cigg och slängde dem i sopkorgen innan jag tog graviditetstestet. Jag visste redan hur det skulle se ut! 
Jag hade slutat med droger men börjat dricka istället, men som gravid kunde jag inte göra det. Jag kunde inte utsätta ett ofött barn för alkohol och nikotin så jag visste att jag skulle fixa det om jag behöll barnet.
Naivt och egoistiskt takesätt, absolut! Jag var 20 år.
Graviditeten blev som ett straff för mina synder! Jag blev sängliggande och inlagd... Flögs till Uppsala och spenderade en stor del av sommaren där. Säkert en fin stad men jag var knappt utanför sjukhusdörren.
I vilket fall som helst så föddes den 24 augusti, med min mamma närvarande, den mest underbara, perfekta lilla tös. Hon var så förbannat söt och blev bara sötare ju större hon blev. Gludlockar och klotrunda ögon.
Jag har älskat min livräddare från första stund jag såg henne!
 
Smågryn växer upp och vilken människa du har blivit!
 
 
Ingen har fått mig att ifrågasätta idealen som du, ingen har fått mig att se en helt annan värld som du, ingen gör mig stoltare varje dag jag får vara din mamma som du!
Du lär mig ständigt nya saker, du står upp för det du tror på, du är den starkaste nästan 16 åring jag någonsin mött och jag beundrar dig varje dag och undrar var du hittar styrkan.
 
När du var nio år (tror jag) så bytte vi ut hela din garderob på en och samma dag! Du har aldrig vart en klännings typ men nu skulle alla tighta jeans och alla Hello Kitty tröjor bort. Istället köpte vi skejtarbyxor och stora tröjor. Jag ska inte säja att jag just där och då förstod för det gjorde jag nog inte men efter ett tag när jag såg att det inte var en fas så tänkte jag iaf att det inte förvånar om du kommer hem med en flickvän istället för pojkvän och det har aldrig varit ett problem hos mig, aldrig. Jag har själv ingen större skillnad på kvinnor och män, jag anser mig vara bisexuell. Jag fick rätt där, jag tror att du var 13 när du messade mig och berättade att du hade flickvän! Jag blev så glad så tårarna rann. Det var i maj och i augusti gick vi vår första Pride tillsammans. Jag fick gå med dig och din flickvän. Det var så stort, jag var så stolt och så glad över att du ville ha mig med.
 
För ett år sedan satt vi och kollade på ett progarm om könsdysfori och du berättade att du känner dig fel, att du inte känner dig hemma i din kropp. Jag hade ju räknat ut det tidigare men jag är så glad att du kunde berätta det för mig. Jag hoppas att jag är en sådan mamma som du känner att du kan komma till, spelar ingen roll vad det gäller! Jag gör allt för dig, älskade barn!
 
Idag ett år senare är en stor dag!
Med dina egna ord:
 
Alltså, det finns inga ord för hur stolt jag är över dig min älskade unge! Du är viktig för så många, en förebild, en kunskapsbank och en som står upp för det som är rätt och riktigt!
 
I september bär det av till Tammerfors för ett första besök. Det är så mycket som snurrar, så många funderingar, så många frågor. Det är så ofattbart stort så det är svårt att ta in. Jag kan inte ens föreställa mig vad du går igenom och jag kommer aldrig förstå det men jag kommer alltid stå vid din sida, alltid!
 
Till er som sprider hat och ger er på mitt barn vill jag bara säga att det är synd om er. Jag tycker synd om er som är så små människor så ni inte förstår bättre. Ni är patetiska små kryp och en dag kommer ni hamna under någons sko! Ger ni er på mitt barn ska ni bara hoppas på att det inte är min sko!
 
Till min underbara, kloka, ödmjuka, tillåtande, kärleksfulla, tankspridda, orediga, vackra unge,
 
Jag älskar dig härifrån runt månen så många varv så jag blir yr <3

Mitt hjärta blöder

Allmänt Permalink2
Alla föds vi goda, jag kan inte tro något annat.
När jag hållit mina barn på bröstet första gången, när dom är precis nya i världen så existerade inget annat än kärlek. Den lilla, alldeles nya människan innehöll så mycket mer kärlek än vad vi vuxna gör idag.
Så intensivt elekrisk känsla av helt ren och vacker kärlek.
Där och då trodde jag att det alltid skall vara så och jag hoppas och tror att det för de flesta människor är så. 
Att vi fortsätter att älska förutsättningslöst och att vi väljer en väg av just kärlek.
Men det finns människor som väljer en mörk väg, och jo jag skriver väljer för det är det dom gör. Alla har val, ingen råkar flyga in i twin towers, ingen råkar ta en lastbil och meja ner folk på Drottninggatan i Stockholm och ingen råkar gå bärsärk med kniv på Salutorget i Åbo. 
Den gemensamma nämnaren för alla är att de gjort ett aktivt val att utföra dessa fruktansvärda handlingar. Det finns en annan gemensam nämnare till och det är att alla är män.
Aktiva val gjorda av män.
 
 
När det händer sådana hemska saker så frågar man sig vart världen är på väg. Och svartet är kristallklart enkelt. Vi håller på utplånar oss själva och jorden med de galenskaper vi håller på med. Hur kan vi tro att det är okej att döda andra för att de lever och klär sig på ett sätt som jag inte gillar. Om min religion anser att man bör klä sig, föra sig och leva på ett visst sätt så kan jag se till att leva så men vad är det som gör att människor måste pracka på andra sin tro som den enda rätta. Varför är alla andra fel? Varför kan vi inte helt enkelt acceptera varandras olikheter och uppskatta varandra för vilka vi faktiskt är?
Ingen är sin religion, ingen är sitt land och ingen är sin kultur.
Längst, längst in i vårt allra innersta är vi alla ren kärlek. Allra längst in är vi alla nyfödda, lika.
Längst in är ingen bättre än någon annan och ingen oavsett religion, urspung eller kultur är ond!
Längst in där ingen yttre påverkan kommer åt är vi alla lika och vi alla är kärlek!
 
 
Vi får aldrig sluta leva, vi får aldrig sluta älska.
En dag kommer kärleken att vinna över hatet, för kärleken är en mycket starkare kraft än hatet, Alltid!
 
Alla mina vamaste, djupaste tankar finns med offren och deras anhöriga i alla hatbrott!
 
Till top