Martina.blogg.se

There are so many beautiful reasons to be happy!

Åländsk sjukvård

Allmänt Permalink0
Många, många gånger har vi fått fantastisk vård då vi behövt den, de flesta gånger faktiskt!
Tänkte att det är väl bäst att klargöra det först så att ett missöde inte skall misskreditera alla gånger vi vart i kontakt med sjukvården.
 
Men,
Tindra har haft och har fortfarande stora problem med sina knän. Vi har i flera omgångar varit till läkare på Hälsocentralen och vi har skickats till ortoped.
Jag trodde att vi skulle få hjälp eftersom ortopeden borde kunna det här tänkte jag.
Han klämde lite på Tindras knän och sa att han inte hittar något och vi fick gå hem, med sjuka knän och utan hjälp. -Hör av er om det inte blior bra!
Ja, vi hörde av oss igen eftersom det inte blev bra. Han kände igen på Tindras knän och sa igen att det inte var nåt fel på dem. Det här gången stod jag på mig och sa att det kan inte vara så att hon skall gå runt och ha ont hela tiden. Nej, det höll han med om och så blev vi skickade på magnetröntgen.
Den visade på viss ärr- och broskbildning, men det var inget man kunde göra någonting åt. Hon skulle lära sig leva med att ha ont tyckte ortopeden. Jag frågade om det inte fanns något man kunde göra för att underlätta, kanske några övningar?
Nej, det finns ingenting som hjälper så det är tyvärr bara att gilla läget.
 
Jag har lite svårt att förstå hur man ger en sådan dom till en då trettonårig tjej.
Tiden gick och Tindras knäproblem fortsatte och vi visste inte hur vi skulle gå vidare. Det kändes inte som ortopeden lämnade särskilt många öppningar...
 
Till slut bokade jag en tid till en kiropraktor och han tittade på Tindra och såg direkt att hon hade spänningar i ryggen så han knäckte det på rätt. Hon hade också oerhört irriterade muskler precis bakom knäet, vilka vi ska massera men det gör så ont så Tindra vägrar låta mig röra dem. I vilket fall som helst så tyckte kiropraktorn, liksom jag att det är åt helvete att man ger en ung tjej en sådan dom. Man skall verkligen ha testat allt innan man dömer på det sättet.
 
Från kiropraktorn blev vi vidare lotsade till www.neurolize.me och nu känns det äntligen som att hon får hjälp.
Det var ett super intressant besök.
Vissa av Tindras muskler har "lagt sig och vila" dvs hon han inte styra dem själv. Han skulle ha henne att tippa höften och det gick inte, hennes muskler lydde inte.
Allt hänger ihop!
Eftersom inte musklerna i ländryggen har funkat som de ska så har knäna fått ta alla stötar, vid varje steg, där ländryggensmuskler skulle ha dämpat är det alltså knäna som fått stryk.
Efter ett tag började hennes knän göra on och för att parera smärtan har de vridit på sig dvs "gångjärnen" har hoppat ur position. Nu har hon fått hjälp med att väcka upp de sovande musklerna, inte bara ryggen utan benen också. Det var helt otroligt att se och fantastiskt faschinerande när han berättade vad han gjorde och varför. Det var som att han trollade!
Han visade på mig också för att jag skulle förstå och det var verkligen helt otroligt.
 
Nu fick hon order om att börja träna på Fananamma med mig så jag lovade att jag köper träningskort till henne.
Nu blir det Move It på tisdagar med mor och dotter.
 
 
Till top