Martina.blogg.se

There are so many beautiful reasons to be happy!

Ett muminplåster...

Allmänt Permalink0
När man är liten så löser ett muminplåster det mesta.
Mattis är tre år och samlar på plåster med olika bildmotiv. Han har massor av plåster med nalle puh, mumin, minioner, hello kitty och säkert många andra motiv. Slår han sig så vill han ha ett plåster och oftast blir allt bra direkt. 
 
Vad gör man när såret sitter på en nio åring? Ockh det sitter varken på knä eller armbåge...
Såret sitter i själen och skaver och gör ont.
Som mamma är det fruktansvärt att stå bredvid och inte kunna hjälpa, det gör att jag också har ett sår i själen.
Ett som skaver och gör ont.
 
Min son är nio år gammal och har redan varit med om alldeles för mycket. Han förlorade sin pappa som två åring, han har inga egna minnen alls av honom. Han är mobbad i skolan och har varit det i princip från skolstart. Han mår dåligt, fruktansvärt dåligt! Han har flera gånger sagt att han önskar att han vore död eller att han skall ta livet av sig och jag är så rädd.
 
Hur skall jag hjälpa honom???
Jag vill ta honom ur skolan, jag vill finnas där för honom i varje steg han tar och jag vill slå tillbaka på dem som ger sig på honom! Men det går inte... Alla måste gå i skolan eller få hemundervisning och det har inte jag någon möjlighet till. Jag kan inte gå bredvid honom i varje steg han tar men jag hoppas verkligen att han vet att jag gör allt jag kan för honom. Jag kan inte slå tillbaka på dem som bråkar med honom, de är barn och jag är vuxen!
Jag önskar bara att han skulle få vara ifred och att han skulle må bra.
Jag önskar att jag kunde ge honom hans pappa tillbaka och jag önskar att han själv kunde se den fantastiska människa jag ser när jag tittar på honom...
 
 
Inte ens ett färggrannt plåster kan fixa alla sår!
Till top