Martina.blogg.se

There are so many beautiful reasons to be happy!

Ryck upp dig

Allmänt Permalink2
Alltså egentligen är jag en väldigt positiv person. Allt brukar ordna sig och jag brukar inte stressa upp mig för småsaker. Jag brukar alltid vara den som skrattar och ler...
 
Så är det inte längre!
 
Jag ska hitta tillbaka till det någon gång men jag vet inte när.
 
Jag ska berätta varför mitt liv går i moll just nu.
Om man ser på allt som hänt de senast åren så är det kanske inte så konstigt att kroppen börjar säga ifrån och tycker att det har varit alldeles för mycket stress.
Vi kan börja med att jag förlorade min livskamrat för några år sedan. Sådant sätter sig, man kommer inte över det. Det finns alltid med mig, ibland starkare och ibland lite svagare men det finns alltid där. Så har vi Alexeis skolgång som inte alls har funkat. Det är en sak som kom som en kalldusch för mig. Hur kan inte skolan funka? Det fanns inte på min karta... Att sedan skolan lagt hela ansvaret på Alexei och mig istället för att fundera på vad det är som gör att det inte fungerar för honom där är för mig obegripligt. Han funkar ju hemma, och hos farmor, och med kompisar! I situationen med Alexei har jag hela tiden känt mig ensam...
Hans pappa finns inte här för att stöda varken honom eller mig. Visst har vi Alexeis farmor och min man men det är inte samma sak även om farmor är värd guld för allt hon gör för min älskade prins.
Nej det är inte nog där. Jag blev sjuk, fick problem med sköldkörteln. Det påverkar mitt liv i mycket stor utsträckning. Tröttheten, håglösheten, viktuppgången och det omöjliga i att tappa vikt.
Det är inte roligt på något sätt!
Här tycker jag att det hade vart nog för länge sen men nej.
Vi har haft stora problem på min arbetsplats. Alla har i omgångar mått riktigt dåligt, det har varit sjukskrivningar och allmänt mycket dålig stämning. Det har tärt på mig oerhört mycket!
Med det jag har med mig i ryggsäcken så är det kanske inte så konstigt att det börjar gå utför. Jag vet att jag inte har varit världens bästa mamma eller världens bästa fru.
Jag har försökt förklara för både barn och man hur jag mår och att det inte är med mening jag är så här.
Hela den här situationen har krävt och kräver mycket av mig och av min man. Jag önskar och hoppas att vi tar oss igenom det här och kommer ut starkare på andra sidan.
En föredetta vän gav gång på gång rådet att jag skulle lämna min man för att jag skulle bli så mycket lyckligare utan honom. Så här i efterhand fattar jag inte att jag stod ut med det skitsnacket så länge. Vad är det för råd att ge som vän? Nej, man ska väl kämpa sig igenom de tuffa perioderna och njuta när livet glider som på räls. Alla människor mår någon gång i livet dåligt, det är väl absolut ingen orsak att ge upp allt?
Denna samma så kallade vän har tydligen pepprat min man med samma tips.
- Du måste lämna henne och tänka på dig själv nu!
Fy fan säger jag bara.
Man är ingen vän när man önskar andra sån olycka!!!
Jag är så ledsen och mår riktigt dåligt just nu över allt som hänt.
Ändå är jag glad över att vi bestämt oss för att gå i familjerådgivning.
Vi är en familj, vi skall fortsätta vara en familj och jag hoppas att vi skall hitta tillbaka till det som är vi!
 
 

Vänskap

Allmänt Permalink1
För mig är vänskap något viktigt som skall vårdas och tas om hand.
Aldrig kunde jag föreställa mig att en människa som jag sett som en av mina bästa vänner kunde svika mig på ett sånt fruktansvärt sätt.
 
Min vän, som jag har litat på till 110%, som jag har låtit vara en del av min familj. Jag har anförtrott allt till min vän, allt!
Jag har funnits dygnet runt genom svåra tider och genom ljusa tider.
Jag har gjort allt för vår vänskap!
 
Hur kan man göra något så vidrigt?
 
Vad har jag kvar nu?
Jo en kniv i ryggen som sakta vrids runt, varv efter varv.
 
Lär jag mig någonting? Jo, att man endast kan lita på sig själv och ingen annan...
 
 

Hypotyreos

Allmänt Permalink0

Jag hittade den här texten på facebook för ett tag sedan och delade den. Just nu känns den extra aktuell eftersom jag inte har medicindosen under kontroll. Önskar att jag kunde få må bra men just nu känns det väldigt långt bort

Hej.
Mitt namn är hypotyreos, och jag är en osynlig autoimmun sjukdom som angriper sköldkörteln.
Jag har valt dig för livet!
Andra omkring dig kan inte se eller höra mig, men DIN kropp kan känna mig.
Jag kan angripa dig vart och hur jag vill.
Jag kan ge dig våldsamma smärtor eller, om jag är på gott humör, bara ge dig värk överallt.
Kommer du ihåg när du och din energi sprang runt och hade det roligt?
Jag tog energin från dig och gav dig utmattning istället.
Försök att ha kul nu!
Jag kan ta från dig god sömn och istället ge dig ”hjärndimma” och svårigheter med koncentrationen. Jag kan göra så att det enda du vill är att sova, eller ta sömnen ifrån dig och ge dig sömnlöshet .
Jag kan få dig att skaka, att frysa, att svettas.
Jag kan få dig att svälla upp i händer, fötter, ansikte och ögon.
Ja, jag kan göra dig deprimerad och ängslig också, jag kan även ge dig andra psykiska problem.
Jag kan få ditt hår att ramla av, bli torrt och sprött, ge dig finnar och torr hy, det finns nämligen inga begränsningar med mig.
Jag kan få dig att gå upp i vikt, oavsett vad du äter, hur mycket eller hur litet, hur mycket du än tränar ser jag till så att du behåller alla dina extrakilon.
Jag är inte diskriminerande.
Några av mina autoimmuna sjukdomsvänner är ofta med mig och ser till så att du får än mer att hantera.
Om du har planerat något eller sett fram mot något så kan jag ta det ifrån dig då du inte frågade mig.
Jag valde dig av olika orsaker, det viruset du aldrig blev av med, olyckan du var med om, den psykiska stressen du vart utsatt för över en längre tid. Du kan även ha en familjehistoria med mig.
Oavsett orsak: Jag har kommit för att stanna!!
Jag vet att du kommer att gå till läkare för att bli av med mig och det får mig att skratta högt!
Prova på du!
Det kommer att bli många läkarbesök hos olika läkare innan du kanske hittar en som kan hjälpa dig effektivt.
Du kommer att få fel medicinering, smärt lindrande, sömnpiller, energipiller, antidepressiva piller.
Det är så många andra sätt jag kan göra dig sjuk och miserabel på och listan är hur lång som helst. Högt kolesterol, problem med gallan, sus i öronen, högt blodtryck, blodsocker, hjärtat, allt kommer troligen från mig!
Tand och tandköttsproblem?
Problem med magen?
Blödningar?
Jag sa ju att listan var lång, mycket längre än vad jag nämner här och det vet du!
Dom kan berätta för dig att om du har en bra kost, får tillräckligt med sömn, tränar, tänker positivt, så kan du bli av med mig.
Du kommer att bli undersökt, stucken i, inte bli tagen på allvar när du försöker att förklara för läkaren hur du mår p.g.a. mig, men ingen vill lyssna och tro på dig.
Dom kommer att vilja skicka dig till en psykiatriker då dom tro att det sitter i huvudet på dig.
Du kommer att få höra från familj, vänner, ditt arbete, att det är bara att ta dig samman och sluta känna efter för mycket hur du mår.
Allt detta medan du själv sakta går under, medans du förlorar ditt sätt att vara på, medans du förlorar din självkänsla och identitet. Allt detta gör jag mot dig enbart för att jag kan och vill och du har ingen möjlighet att stoppa mig!

Så ifall jag glömmer något jag lovat eller helt enkelt inte orkar med det jag borde så är jag inte nonchalant och lat, det finns en förklaring!

Till top