Martina.blogg.se

There are so many beautiful reasons to be happy!

Livet kan förändras

Allmänt Permalink1
Tänk att det behövs bara en sekund,
en endaste ynka sekund behövs för att förstöra en annan människas liv.
 
Igår var jag med om något som jag hoppas att jag aldrig behöver vara med om igen.
 
Jag slutade kl 16.30 och hoppade i bilen. Peter ringde och han var på väg hem med en kollega.
Han hoppade av och jag plockade upp honom på busshållplatsen precis före röjskärskurva.
När vi var mitt på långträsk i Hammarland märkte jag att bilen bakom mig kom upp obehagligt nära för att i nästa stund svänga ut i motsatt körfält som om den ville köra om den gjorde inte det utan den var strax tillbaka precis bakom mig. Jag tycker att det är obehagligt när bilar ligger för nära så jag blinkade till med bromsljusen för att markera. Det verkade som att det gick hem men strax efter var hela bilen ute i fel körfält igen.
Nu var vi ungefär vid drygsböle korsning och vi började prata om att ringa polisen.
Funderingarna var många... Fyllo, sjukdomsfall, allmän idiotkörning!
Till saken hör att det låg ca tio bilar före oss så en omkörning hade inte vart en bra idé.
På trafikkontrollplatsen svängde bilen in för att lika fort igen svänga ut.
I Djäkenbölekorsningen körde den genom grupperingsområdet via busshållplatsen och tillbaka ut i körfältet igen. Nu började jag bli rädd på riktigt och tyckte att det var förbannat jobbigt att det var jag som körde.
Det blev en liten lucka mellan oss vilket kändes skönt. Efter Näfsbyskola blev körningen bara värre.
Nu lade sig bilen helt och hållet och en längre sträcka i fel körfält och vi fick möte.
Den mötande bilen fick väja ordentligt mot dikesrenen för att undvika en frontalkrock.
Peter tyckte jag skulle svänga in vid Hammarbo så vi kunde se vad det var för bil och ringa polisen. Jag började blinka och saktade ner. Skulle precis svänga in till höger när jag ser bilen i backspegeln komma i hög fart. Jag trycker gasen i botten och svänger ut i motsatt körfält precis samtidigt som bilen kommer dundrande förbi oss på min innersida. Hade jag svängt in mot Hammarbo så hade vi knappast klarat oss någon av oss. Vi hade blivit i kläm mellan den bilen som väntade på att få svänga ut från Hammarbo och den bilen vars chaufför inte verkade vara vid medvetande.
 
Jag såg tjejen som körde... En ung tjej som med helt glasartad blick bara stirrade framför sig samtidigt som hon åt glass. Hon verkade inte medveten om att det fanns andra trafikanter, om hon var medveten om att hon körde bil ens. Strax efter Kattbykiosk körde hon i diket, fortsatte över infarten mot kyrkan, genom den gamla, fina gärdsgården över en kulle och tillslut stannade hon mot en sten. Hennes bil flög, precis som på film. Det kändes helt overkligt att se.
 
Vi stannade naturligtvis och jag var först fram till hennes bil. Hon var ensam i bilen, vilken lättnad. Tänk om hon hade haft små barn med i bilen...
 
Hammarland fbk var först på plats, följt av ambulans och polis. Efter att vi pratat med polisen fick vi åka hem. Det är sällan det är så skönt att komma hem som det var då. Tänk hur nära det var att vi kanske aldrig kommit hem igen. En sekund är allt som behövs, en jävla sekund!
 
En människa vid sina sinnesfulla bruk kör inte på det där sättet. En människa som drabbas av ett sjukdomsfall borde kört till skogs tidigare. Jag är ingen läkare och jag har inte tagit tester på henne men i mina ögon betedde hon sig samt såg misstänkt påverkad ut.
 
Hela kvällen igår frös och skakade jag!
CHOCKAD!
 
Idag i tidningen läste jag att kvinnan haft änglavakt. Ursäkta mig!?! Det är väl vi, hennes oskyldiga medtrafikanter som haft änglavakt.
 
Jag skulle bra gärna vilja veta vad hon hade stoppat i sig. Vad ger henne rätten att ta mitt liv i sina händer. Hon kunde gjort tre barn föräldralösa och hon hade änglavakt.
Förlåt mig om jag låter hård men du sätter dig inte i ett fordon om du är påverkad av alkohol, droger, triangelmediciner, mår så psykiskt dåligt så du inte klarar körningen.
Det kan inte vara så svårt att lämna bilen i ett sånt skede.
 
Och nej, vi ska absolut inte legalisera droger på Åland! Aldrig någonsin...
 
Ta hand om varandra!
Till top