Martina.blogg.se

There are so many beautiful reasons to be happy!

Tillbaka till livet

Allmänt Permalink0
Sådär, nu är den roligaste, tuffaste, stressigaste mest fantastiska jobbveckan över för detta år,
dvs Rockoff är slut.
Tänk vad mycket folk det ändå drar till Åland. Jag tror att åtminstone 2/3 av Österbotten måste ha varit tomt på folk eftersom dom var här. Svenskar från ställen i Sverige som jag aldrig hört talas om var här. Ålänningar som kryper fram en gång om året fanns ute i vimlet. Det är liv och rörelse överallt, så borde hela sommaren vara och inte bara en vecka... Annars tycker jag att det har vart mindre turister i år än tidigare. Nu har jag fått vara ledig tre dagar efter Rockoffs avslut och det har absolut vart nödvändigt. Man blir rätt slut av att jobba så intensivt och i år har det tagit på mer än vanligt eftersom man måste stå förklara för var och varannan vad alkohollagen innebär på Åland. Det märkliga är att inte en enda av de finnar/finlandssvenskar jag har pratat med (och det är många...) har någonsin hört talas om att man inte får köpa till sina vänner. Dom trodde att man skämtade med dem. Det är så fruktansvärt pinsamt att turistparadiset Åland beter sig så ett så ogästvänligt sätt.
 
Det blev ingen polisskola för Peter... Så trist! Samtidigt känns det skönt nu när beslutet är taget och jag vet att jag får ha honom hemma. Det har varit rätt stressande tanke att han skulle åka iväg i mitten av augusti och att jag skulle sköta allt på hemmaplan... Det hade helt säkert fungerat efter ett tag men nog hade det blivit tufft med tre barn och natt jobb och för att inte tala om ekonomin... Den hade nog tyvärr kraschat helt och hållet och det är mest den som till slut satte stopp för drömmen. Peter är en sån fantastiskt positiv människa så han ser redan framåt och funderar på nya drömmar. Igår köpte han ett luftgevär i present till sig själv, lite som plåster på såren när det inte blev som tänkt och jag köpte ett kikarsikte till honom för att han är den fina människa han är.
Drömmar har vi massor av, alla kan inte slå in!
 
I måndags gick Peter tillbaka på jobb... Vart försvann fyra veckor semester? Helt sjukt vad tiden rusar... Snart börjar skolan och hösten är här. Undrar om det börjar bli tid att baka lussekatter snart?
 

Semester

Allmänt Permalink0
Ja, nu har Peter semester vilket är underbart skönt. Jag jobbar en natt till och sedan drar vi iväg till Kumlinge på en femdagars minisemester. Som jag har längtat efter det...
Vi skall hinna med en trip till Åbo också, jag, Peter och Mattis :)
 
Tanken var att Peter skulle jobba några dagar eller inte alls efter semestern för att sen börja i polisskolan till hösten. Just nu ser det inte ut som om det kommer att bli nån skolstart för honom. Det är så tråkigt och jag är så otroligt ledsen för hans skull. Vi har tydligen ingen som ställer upp och tar Mattis på helgerna så som det var tänkt när han sökte... Säkert skulle det gå att pussla ihop med massa olika barnvakter men varken Peter eller jag känner oss bekväma med det. Vi vill inte skicka runt Mattis som en liten vante till olika människor...
Just nu ser det alltså helt nattsvart ut för Peters dröm och det krossar mitt hjärta!
Det kom som en kalldusch och har förstört de senaste dagarna för oss.
Hoppas bara vi kan koppla bort all skit och njuta av vår lilla familje semester.
 
Jag var på inspirations-/utbildningsdag till Sverige med Forever. Det var spännande, roligt, lärorikt och oerhört nyttigt. En riktig energiboost för själen :)
 
Nästa vecka när vi kommit hem från kumlinge skall vi ha beslutat hur hösten blir...
 
Oavsett så är jag så stolt över Peter som kom in på Polisskolan, älskar dig min fina♥
 
Till top