Martina.blogg.se

There are so many beautiful reasons to be happy!

En riktig "downdag"

Allmänt Permalink3
Usch, igår hade jag en riktig "downdag". En sån där dag där ingenting kan muntra upp en.
Dels berodde det på att jag inte rört mig ett gram på vågen sen november och dels berodde det på att Alexeis lärare ringde och berättade hur dåligt det går för Alexei i skolan.
 
Börjar med vikten. Jag vet att man inte skall kolla på vågen men jag gör det endå. Jag vet också att jag säkerligen byggt rätt mycket muskler med all gymträning och det inverkar naturligtvis.
Men vafan, jag är såpass överviktig så det borde ändå gått ner några kilon...
Kanske inte lika snabbt och mycket som i höstas men någonting åtminstone.
I vilket fall som hellst så kändes allt riktigt förjävligt igår och hade jag haft massa godis och bullar hemma så hade jag helt säkert tryckt det i mig i självömkan.
Tur, tur, tur så hade jag inte det.
Tog en tur på Mr Crosstrainer istället på kvällen.
Fick också tipset från en vän att verkligen tänka på att få i mig tillräckligt med vatten,
det ligger säkert nåt i det. Jag är dålig på att dricka vatten!
 
Alexeis skolgång... Får man bara dra nått tjockt över huvudet och försvinna?
Jag vet inte vad jag skall göra. Ungen funkar hur bra som hellst hemma och när jag pratar med honom är han så vuxen och vet precis hur man skall göra och inte göra.
Varför vet han inte det i skolan?
#1 - - johanna:

Hej!
Nu vet ju inte jag vad det inte är som inte fungerar men vad gör de på skolan för att hjälpa honom? Är det i klassen/på lektionerna eller på rasterna som det inte fungerar?

Svar: Ja, vad dom gör vet jag inte riktigt... Vi har försökt med belöningssystem, typ hela hösten. Funkade inte. Han bråkar tydligen mycket i skolan, sitter inte still, nojsar. Vi har haft problem med att han ljuger och det har han tydligen fortsatt med i skolan. Han skall alltid vara först i köer, funkar förstås inte och då surar han. Han klarar inte av att bli tagen om dom leker tex kull på gympan. Han skall hela tiden tillrättavisa andra men förstår inte att han gör samma fel själv. Känns som att listan kan göras hur lång som helst... Han är duktig i ämnena, dvs han kan räkna, skriva och läsa men det är inte alltid han vill göra det i skolan :/ Det känns som att skolan bara ser en bråkig unge och tycker att han är jobbig!
Martina

#2 - - johanna:

Förstår att det inte är kul att bara få höra att det inte fungerar... Men har de provat att ha honom i liten grupp ett tag? Kösystemet kan de ju försöka lösa med att de alltid har en viss ordning som de går i, och att den som får gå först rullar för varje vecka. Att alla får gå först en vecka ooch veckan där på går man sist osv... Jag vet att det kan ha en lugnande effekt på barn som inte kan sitta still att någon (om det finns en assistent i klassen kan det vara den) som gör åttor på ryggen när barnet ska koncentrera sig. Viktigt att man börjar åt vänster! Kanske de kan välja att inte leka tagarlekar på gymnastiken? Vet inte om något av detta hjälper men kanske något kan vara värt ett försök?

Svar: Nej det börjar bli tröttsamt att bara få höra det negativa... Men det är ju så det är, hör man inget så går det bra :) Dom har kösystem i klassen redan så det är "bara" när det skall "spontanköas" som det blir problem. Dom är bara åtta st i hans klass så det finns ingen möjlighet att få mindre klass/grupp. Assistenten har fullt upp med en annan elev så det blir svårt att vara med Alexei. Ibland kommer det assistent från nån annan klass och hjälper till och det brukar funka bra. Han har gått framåt super mycket sen hösten men det verkade vara ett riktigt bakslag nu igen :( Jag hoppas vi tar oss helskinnade fram till sommaren och jag hoppas att han växer i sommar... Men det är tufft!!!
Martina

#3 - - johanna:

Det är det jag menar att de aldrig borde spontan köa utan alltid köra ¨med samma uppställning, men men... Känns ju som det är rätt långt till sommaren om det är så här jobbigt nu redan men jag hoppas för er skull att de går bättre och bättre nu framöver!

Svar: Tack :) Ja det är lååångt till sommaren... Men det går betydligt bättre nu än under hösten så jag hoppas det skall gå framåt!
Martina

Till top